2010. július 7., szerda

Kajszi lassi bazsalikommal

Zsigmond nagy barackfogyasztó. Mindegy, milyen fajta. Ha meglátja, rögtön pakol vagy négyet a kosaramba. Így barack mostanában mindig van otthon. Nagy örömünkre kajszi is, ez valahogy hiányzott az amerikai bőséges gyümölcspalettáról. Most találkoztam viszont először a Garabonciás kecskejoghurttal. Sajtjait régóta előszeretettel fogyasztom, most a joghurt is felkerült a kedvencek közé.
A lassi ötlete hamar jött, ízesítőnek a balkonládában magról ültetett lila bazsalikomot használtam a színkombináció miatt. Remek hűsítő ital, jégbe hűtve levesként is tálalhatjuk melegebb napokon.
Zsigmond megkóstolta, neki nem jött be a lila micsoda: "finom, csak a levélkék nélkül kérem a többit". A teszt az teszt, ezért azt javaslom, ha gyerkőcnek is csináljuk, célszerű kétfélét készíteni. Hagyjuk az egyiket simán, a másikba viszont tegyük csak bele bátran a "levélkéket", mert attól lett igazán különleges.



Hozzávalók (2 adaghoz):
2,5 dl kecskejoghurt
4 nagyobb kajszibarack
3 evőkanál méz
6 közepes levél lila bazsalikom

1. Hámozzuk és magozzuk ki a barackokat, majd turmixoljuk simára a mézzel.
2. Adjuk hozzá a joghurtot, majd a bazsalikomleveleket és turmixoljuk tovább. (Így pöttyöseb lesz, mintha rögtön az elején turmixolnánk, ez díszíti.)
3.
Ha szükséges, édesítsük, hidegen fogyasszuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése